Twee handen in de lucht die elkaar proberen aan te raken.

De werkwijze van Het Zeeuwse Scheidingshuis

 

Er moet binnen een echtscheiding veel worden geregeld en maar gelukkig is hier vaak een logische route voor. Wanneer je contact opneemt met het Zeeuwse Scheidingshuis zullen wij altijd proberen je zo snel mogelijk de benodigde hulp te bieden. Hiervoor gebruiken wij een intake formulier. Als eerste wordt bekeken of relatieherstel nog mogelijk is en indien dat van toepassing is volgt een doorverwijzing naar relatietherapeut of psycholoog. Als de echtscheiding onvermijdelijk is zal veelal naar een advocaat of een mediator van Het Zeeuwse Scheidingshuis worden doorverwezen. In principe zal hij of zij een regie-functie vervullen. Anders gezegd: de advocaat of mediator zal het proces volledig begeleiden en voor jou als eerste aanspreekpunt dienen. Als het nodig is zal deze “regisseur” overleggen met andere dienstverleners, zoals een financieel specialist of een notaris, om ervoor te zorgen dat de benodigde acties zo goed en zo snel mogelijk kunnen worden opgestart en afgerond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 

Echtscheiding & kosten: onze opzet 


Het Zeeuwse Scheidingshuis is een overkoepelend platform van verschillende dienstverleners. Het is in het leven geroepen om op één plaats alle dienstverleners te kunnen vinden die op het gebied van echtscheiding belangrijk kunnen zijn. Alle aangesloten partijen werken zelfstandig, dus als je gebruik maakt van bepaalde diensten, rekent de betreffende dienstverlener daar zijn kosten voor. Deze kosten zullen zij altijd vooraf bekend maken en met je bespreken.
Soms is het mogelijk om een toevoeging (subsidie) te krijgen of biedt een rechtsbijstandsverzekering een (beperkte) dekking. Dit moet eerst worden uitgezocht, dit kan je immers een behoorlijk bedrag aan kosten besparen. Wanneer je dus contact opneemt met Het Zeeuwse Scheidingshuis kijken wij samen met jou welke hulp als eerste nodig is. Wanneer dit een mediator of een advocaat is, dan zullen zij vooraf duidelijk aangeven wat de verwachte kosten zijn. Tevens zullen zij in overleg met jou onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een toevoeging (gesubsidieerde mediation) en of er een rechtsbijstandsverzekering is die dekking biedt.

Afsluitend is belangrijk te vermelden dat de algemene en/of leveringsvoorwaarden van de individuele dienstverlener van toepassing zijn:
Het Zeeuwse Scheidingshuis is nooit aansprakelijk voor geleverde diensten van individuele deelnemers.

  • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan
  • Advies & bemiddeling voor een nieuwe hypotheek (aankoop of aanpassing huidige hypotheek)
  • Het aanvragen van ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid voor de vertrekkende partner
  • Het aanpassen van spaar, beleggings-of verzekeringspolissen
  • Het zorgen voor geestelijke ondersteuning voor de kinderen of voor jezelf
  • Het zoeken naar een nieuwe woonruimte
  • Andere praktische hulp

 

 Bekijk welke hulp onze dienstverleners je kunnen bieden.

>> Onze werkwijze