naar k+
ANDRÉ  FOKKER | MEDIATOR

 

Juridisch

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een onafhankelijke en onpartijdige mediator de communicatie en onderhandelingen begeleidt. Ook bij een scheiding komen zo de werkelijke  belangen van alle partijen naar boven. Ook die van de kinderen. Kort gezegd gaat het om het bereiken van een oplossing die voor alle partijen bevredigend is. Juist bij een scheiding, en vooral ook als kinderen bij betrokken zijn, is dat een grote meerwaarde.

 

Mediation bij scheiding

Verliefd, verloofd, getrouwd……….   Ooit heb je voor elkaar gekozen. Hoe vervelend is het als na verloop van tijd de chemie tussen jullie al langere tijd is verdwenen.Van alles al geprobeerd, maar het wordt steeds duidelijker dat de liefde tussen jullie er niet meer is zoals vroeger.  Dan komt de onvermijdelijke vraag: Gaan we scheiden? 

 

Maar scheiden, hoe doe je dat?  Wat komt er allemaal bij kijken? Is er wel een (leefbare) toekomst na de scheiding? Wie zorgt er voor  dat ik ook voldoende over houd om te leven? Om te leven zonder bang te zijn voor moeilijke en pijnlijke twistpunten die vrijwel onoplosbaar zijn of lijken?

Als er kinderen zijn, wil je dat zij niet de dupe worden van jullie scheiding. Maar ook zonder kinderen is het prettig als je later op een normale manier met elkaar kunt omgaan.

 

Scheidingen die in gezamenlijk overleg worden afgewikkeld (met bemiddeling door een familiemediator), verlopen soepeler. En vooral: Beide partners hebben na de afwikkeling een veel beter gevoel. Ook voor de eventuele kinderen is een scheiding zonder vechten van groot belang!

 

 

Scheiden met een horizon

Als neutrale familiemediator laat ik jullie naar het gezamenlijke belang kijken. Ook al zijn het soms erg moeilijke onderwerpen, ik help jullie bij het proces om oplossingen te vinden die door jullie allebei gedragen worden. Oplossingen voor dit moment, maar vooral ook voor de toekomst van alle betrokkenen.

 

Als mediator begeleid ik het hele scheidingsproces. Tijdens de gesprekken komen alle nodige stappen aan de orde. En als dat nodig is, schakelen we daarbij andere deskundigen in. Dat is natuurlijk afhankelijk van de omstandigheden. Maar ook bij complexe situaties kunnen we een uitweg vinden. Scheiden met een heldere horizon!

 

Je kunt bij bij ons terecht om de scheiding zo zorgvuldig mogelijk af te handelen. Zonder vechten en met oog voor ieders eigen belangen. En als er kinderen bij betrokken zijn natuurlijk ook de belangen van de kinderen! Maar ook als je misschien toch nog hoopt op een wonder dat je relatie kan worden hersteld, kun je bij K+ terecht voor relatietherapie.

 

Lees het artikel van André: Vijf redenen voor mediation bij een scheiding of bij het beëindiging van de relatie

MEER INFO OF VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK:


K+ Mediation en Counseling

T   06-53642328 / 0114-851779

E   info@kplus.nu 

W  www.kplus.nu