Judith MangnusJudith Mangnus
Judith Mangnus Coaching en Begeleiding | Kindercoaching met paarden

 

Een scheiding heeft een grote invloed op het leven van je kind. Voor de meeste kinderen is het heel naar als hun ouders gaan scheiden. Als coach help ik kinderen de scheiding een plek te geven in hun leven. Ik wil dat een kind weer zelfvertrouwen krijgt, weer lekker in zijn vel gaat zitten en dat het een manier vindt om met de situatie om te gaan. Ik doe dat met behulp van paarden.

 

 

Equine Assisted Coaching: coaching met paarden

Mijn specialisatie is Equine Assisted Coaching (EAC). Het is een vorm van coaching met paarden. Paarden zijn meesters in het lezen van non-verbale communicatie en reageren op ons gedrag, onze intenties en emoties. Ik gebruik deze feedback om kinderen hun balans te laten vinden en sterker in hun schoenen te laten staan.

 

 

Hoe werkt het?

Eerst plannen we een vrijblijvende kennismaking. We maken kennis met elkaar en jullie kunnen komen kijken naar de stallen, de wei en de paarden. Het is belangrijk dat het goed voelt. Als we van start gaan, is het fijn dat het niet helemaal nieuw is, want het is best spannend. Samen met de ouders en (afhankelijk van de leeftijd van) het kind vul ik een intakeformulier in. We stellen samen de coachvraag vast: wat willen we bereiken?

Vervolgens gaat het kind zelf aan de slag. We doen oefeningen met de paarden. Ik merk dat kinderen graag met de paarden werken. Het fijne van de paarden is dat ze geen oordeel hebben. Een paard is oordeelloos. Je kunt zijn wie je bent.

Via het coachen met de paarden kan je kind:

  • Zich vrij uiten dankzij de emotioneel veilige omgeving die ontstaat door de ervaringsgerichte aanpak en het contact met het paard;
  • Leren om binnen zijn of haar vermogens op een passende manier om te gaan met wat er op zijn of haar pad komt;
  • Sociale zelfredzaamheid verder ontwikkelen;
  • Door de leerervaringen en positieve bekrachtiging IK-sterkte ontwikkelen.

Om ervoor te zorgen dat het kind het geleerde kan toepassen in het gezinssysteem is het van belang om ook het netwerk mee te nemen in deze ontwikkeling. Dit is mogelijk door een aantal sessies ouder-kind-coaching of gezinssessies te doen.

 

 

Over mij

Al mijn hele leven heb ik een passie voor het gedrag van mensen en dieren, met name paarden. Ik vind het fijn mensen te helpen een leven te leiden waar ze voldoening uit halen en gelukkig van worden. Al van jongs af aan ben ik met paarden bezig en ben ik trotse eigenaar van mijn eigen paarden.

Ik ben gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (HBO), gecertificeerd Equine Assisted Coach (HBO), Pony Power voor Kids Trainer en Paardenkracht voor Pubers Trainer. Ik ben lange tijd werkzaam geweest in leidinggevende functies en als gezinsmanager in de jeugdzorg. Verder ben ik SKJ-geregistreerd en aangesloten bij KREAC/ CAT. Mijn coachingspraktijk bevindt zich in Heikant, maar ik werk ook op locatie in Oostburg of andere locaties.

MEER INFO OF VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK:


Judith Mangnus Coaching & Begeleiding

Ellestraat 28
4566 AZ Heikant 

T   06-40277524

E   info@judithmangnus.nl 

W  www.judithmangnus.nl