Scheiden of uit elkaar gaan? 
Checklist waar je aan moet denken & mogelijkheden


✓ Scheiden met een toekomstperspectief – mediation helpt hierbij.

Voor jezelf en je kinderen goed uit elkaar gaan? Mediation zorgt voor balans en afspraken waar beide partijen achterstaan. Een mediator loopt het gehele proces samen met jullie door om te komen tot afspraken. Onpartijdig zonder keuzes te maken. De belangen van beide partijen worden meegenomen. Lees het artikel over de voordelen van bemiddeling tijdens je scheiding.

      

 

✓ Help je kind de scheiding een plek te geven in hun leven.

Een echtscheiding, maar vooral ook periode erna, heeft een grote invloed op het leven van je kind. De verwerking van de scheiding betekent voor kinderen dat ze een rouwproces doormaken. Er verandert veel, de veilige basis thuis valt weg. Kinderen kunnen zich hierdoor onveilig, onzeker en niet gehoord voelen. 

 

Onze coach Judith kan hierbij helpen. "Ik wil dat een kind weer zelfvertrouwen krijgt, weer lekker in zijn vel gaat zitten en dat het een manier vindt om met de situatie om te gaan." Dit doet ze door coaching met behulp van paarden. Paarden zijn meesters in het lezen van non-verbale communicatie en reageren op ons gedrag, onze intenties en emoties. De feedback van de paarden wordt gebruikt om kinderen hun balans te laten vinden en sterker in hun schoenen te laten staan.
 
Lees meer over Judith en wat coaching met paarden kan betekenen voor je kind(eren).
          
  

✓ Financiële, juridische en fiscale aspecten van een scheiding. 
    Waar kun je mee te maken krijgen?

Het is belangrijk om praktische zaken goed te regelen en overzicht en rust te creëren in de emotionele periode van een scheiding. Voorbeelden van de zaken die geregeld moeten worden in een scheidingssituatie zijn onder andere: de verdeling van de (huwelijks)gemeenschap, afwikkeling van huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden, of de lasten van het huis te betalen zijn naast alimentatie, de gevolgen van de scheiding voor je onderneming, alimentatieberekeningen, ouderdomspensioen, kredieten en polissen. 

 

Ook over jullie koop/huurhuis moeten beslissingen genomen worden. Lees hier wat erbij komt kijken.

 

Het startpunt van onze besprekingen van de financiële en juridische aspecten is om samen met jou te kijken wat de wensen op dit moment, maar zeker ook voor de toekomst zijn. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs om jouw situatie te bespreken.

 


✓ Hervind jezelf en je kracht

Personal coaching tijdens of na het scheidingsproces kan helpen met het verwerken van je scheiding en het opnieuw vormgeven van jouw eigen leven. Allerlei vragen en onzekerheden komen op: Kan ik de dingen die mijn partner altijd deed ook zelf? Hoe ga ik mijn leven opnieuw inrichten? Doen we hier goed aan? Is er misschien toch nog iets van te maken, had ik….? Samen met een coach aan de slag kan je hierbij helpen.

 

Onze coach Huberdien Westerweele en orthopedagoge en GZ-psychologe Daan Dumon Tak kunnen helpen tot inzicht te komen, problemen aan te pakken en gedachten te onderzoeken. Huberdien werkt met behulp van paarden wat in korte tijd leidt naar de essentie van je behoefte.

 

 

 

Scheiden maakt zeker niet altijd gelukkiger. Wil je toch nog kijken of jullie samen verder kunnen gaan? Onze coaches hebben ook veel ervaring om je hierbij te helpen. Gelijk al aan de slag? Lees de vijf tips bij vaak voorkomende problemen in relaties.  

 

 


Het Zeeuwse Scheidingshuis is een overkoepelend platform van verschillende specialisten die je goed en snel bij kunnen helpen bij het verwerken van emoties en het regelen van praktische zaken bij een scheiding. U kunt altijd kosteloos en vrijblijvend een afspraak maken met één van onze specialisten.

>> Blogs